Woensdag 14 juni 2017
Nationale Buitenspeeldag! Doe je mee?

Op woensdag 14 juni  is het Buitenspeeldag, een feestelijke activiteit voor kinderen in de wijk. Door het hele land worden op allerlei locaties leuke speelplekken gemaakt waar veilig en onbelemmerd kan worden gespeeld. Nederland is die dag één grote speelplek! En dat al voor de 10e keer!

 

Ook in wijk Zuid III/Veller doen we weer mee. Wij organiseren als wijkplatform samen met BeActive en scholieren van de Meerwaarde leuke activiteiten voor de kinderen van  4 – 12 jaar. Vorig jaar waren er 250 kinderen en was het erg gezellig met elkaar. We hopen dat er ook dit jaar veel kinderen naar toe komen. Kom jij ook? Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee. Ook ouders zijn van harte welkom. Zeker bij jonge kinderen is uw begeleiding zeer gewenst. We hebben koffie en thee voor u klaar staan!

Vrijwilligers gezocht
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om de activiteiten tijdens de Buitenspeeldag te ondersteunen. Helpt u mee om de Buitenspeeldag tot een groot succes te maken? U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op deze website.

Waar?

Alle kinderen zijn die middag van harte uitgenodigd om te komen spelen op de volgende locaties:

  • Bij speelveld ’ t Barneveldje en de speelveldjes aan de Sabelpootlaan (Veller I)
  • Speelveld Brahmalaan (Veller II)

 

Hoe laat?

  • 14:00 – 16.00 uur

 

Wat gaan we allemaal doen?

Sabelpootlaan: je krijgt een deelnemerskaart en daarmee kun je langs alle spelletjes gaan.
Voor de leeftijd 4-6 jaar hebben we: skippyballen, stoep krijten, bellen blazen een groot springkussen. Als je het leuk vindt, kun je je ook laten schminken.
Voor de leeftijd 6-12 jaar hebben we: basketballen, fhuttle gooien, hoepels, loopbussen, springtouwen, steltlopen en een trektapijt. Daarnaast kun je stoepkrijten, skelteren, voetballen en volleyballen en je lekker uitleven op het springkussen.

Brahmalaan: de activiteiten zijn afgestemd op vooral jongere kinderen. De kinderen kunnen op deze plek lekker spelen, bellen blazen, stoepkrijten, hoepels, loopbussen, springtouwen, skippyballen en er is ook een trektapijt en een mooi springkussen. Ook kunnen de kinderen meedoen met een creatieve workshop.

Wij als organisatie hebben er ontzettend veel zin in. We hopen  op mooi weer en dat er veel kinderen komen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk! Tot 14 juni!

Tip: doe oude kleren aan, dat speelt wel zo fijn..

 

Onze speciale dank aan onder andere

en alle anderen die niet genoemd wilden worden.