Ook dit jaar heeft het Wijkplatform meegedaan aan de landelijk opschoondag. De eerste meevaller was het weer. Was het ’s ochtends eerst nog frisjes, al gauw werd het aangenamer maar niet te warm, een ideale dag om lekker bezig te zijn.

 

 

 

 

Rond kwart voor tien kwamen ca. vijfentwintig vrijwilligers naar het Natuurcentrum bij de Meerwaarde. Na een kopje koffie, thee of limonade werden de groepen ingedeeld op een route en werden de hesjes,  grijpers en vuilniszakken uitgedeeld. Daarna nog een groepsfoto, waarna we allemaal  aan de slag gingen.

 

 

 

 

 

 

Zoals we al vaker hadden gedaan, lag de focus dit jaar weer op de doorgaande fietsroutes door Zuid III en Veller alsmede de groenstrook. Fanatiek werd er op de routes vuil geraapt. Naast veel chipszakken, blikjes en snoeppapier vielen dit keer vooral de spelkaarten op. Ze lagen echt overal !

Daarnaast werden weer de nodige drankflessen en kapot speelgoed gevonden. Ook opvallend waren de grote hoeveelheid oude sokken in de groenstrook.  Genoeg voor een weeshuis.

Rond half twaalf druppelden de groepen weer binnen met hun ‘buit’. Het resultaat was dat de bodem van een behoorlijke aanhanger volledig gevuld was met vuilniszakken, ruim twintig. Onze wijk is dus weer een beetje schoner met dank aan de vrijwilligers !