20161024 Burendag

Burendag in Zuid III/Veller was een feest!

Onderstaande tekst stond een maand geleden in de krant ‘Barneveld Vandaag’.

BARNEVELD – Op een zonovergoten grasveld aan de Wildzoom heeft de jeugd uit Zuid III/Veller zich tijdens Burendag uitstekend vermaakt met allerlei spelmaterialen. Vooral de boerengolf en de reuze djenga waren in trek. Maar ook van de jeu de boule baan, die was aangelegd door Schaffelaar Petanque, werd gretig gebruik gemaakt.

Naast jeugd kwamen ook ouders en andere buurtbewoners langs voor een kop koffie of thee met overheerlijke cake, gebakken door en voor buren. Voor de kinderen was de suikerspin een heerlijke traktatie.

Verder was de St. Buurtkamer Zuid III vertegenwoordigd met een presentatie. Veel bewoners hebben gevolg gegeven aan de oproep van de stichting om hun wensen voor de buurtkamer kenbaar te maken. Een voorbeeld voor een activiteit die kan plaats vinden in de buurtkamer was te vinden in de breitent.

De Burendag Zuid III/Veller had nooit zo’n succes kunnen worden zonder de vele bewoners die geheel vrijwillig hun medewerking hebben verleend. Het wijkplatform hoopt dit evenement volgend jaar ook weer te kunnen organiseren met hun hulp. Alleen dan wel op een andere locatie, want aan de Wildzoom wordt dan naar alle waarschijnlijkheid gebouwd door de Woningstichting.

Een fotoimpressie van deze dag is HIER terug te vinden.