Doe mee met een WhatsApp-groep bij u in de buurt

WhatsApp-groepen maken buurt of wijk veiliger

Steeds meer buurten en wijken in Nederland maken gebruik van WhatsApp-groepen van inwoners om de buurt of de wijk veiliger te maken. Op dit moment zijn in Barneveld ruim 130  WhatsApp-groepen actief. Buurt- en wijkbewoners maken elkaar door middel van een appje attent op verdachte situaties en houden zo – samen – een extra oogje in het zeil.

De gemeente Barneveld juicht deze ontwikkeling van harte toe. De gemeente heeft een belangrijke taak op het gebied van de openbare orde en veiligheid, maar kan dit niet alleen en werkt daarom samen met inwoners, ondernemers, wijkplatforms, politie en VGGM aan een veilige woon- en leefomgeving.

 

Wat is een WhatsApp-groep?

WhatsApp is een applicatie voor een smartphone. Met WhatsApp stuurt u meerdere personen tegelijkertijd een bericht wanneer u een WhatsApp-groep aanmaakt of deel uitmaakt van een WhatsApp-groep. Dat wordt een ‘groepschat’ genoemd. Dit kan wel met Whatsapp, maar niet met een SMS-bericht.

 

Online WhatsApp-groep check

De gemeente Barneveld heeft nu ruim 130 WhatsApp-groepen overzichtelijk op de website geplaatst. Zo kunt u zien of er in uw buurt een WhatsApp-groep actief is. Mocht dat het geval zijn, dan kunt u zich bij deze groep aanmelden. Mocht in uw buurt of wijk nog géén WhatsApp-groep actief zijn, dan kunt u zich via de website eenvoudig aanmelden als initiatiefnemer. De gemeente Barneveld neemt vervolgens contact met u op en zorgt voor informatiebrieven die u zelf in uw buurt of wijk kunt verspreiden. Het digitale overzicht van alle groepen is te vinden op www.barneveld.nl/whatsapp groepen

Voor meer informatie over de WhatsApp-groepen in de gemeente Barneveld kunt u contact opnemen met de veiligheidscoördinatoren van de gemeente Barneveld: Inge Jongeneel (i.jongeneel@barneveld.nl) of Dirk Klein (d.klein@barneveld.nl) of via tel. 14 0342 (netnummer niet nodig).