20160620 Terugblik buitenspeeldag

Buitenspeeldag 2016

Woensdag 8 juni was het weer zover: de Nationale Buitenspeeldag 2016. Na het doorslaande  succes van vorig jaar was het niet meer dan logisch dat wij deze spelletjesmiddag ook dit jaar weer op de Sabelpootlaan hebben georganiseerd. Op het speelveld aan de Brahmalaan in Veller II konden wij verder, dankzij Bouwbedrijf Van de Mheen uit Hoevelaken, een springkussen plaatsen. 

Na de nodige voorbereidingen waarmee we begin van het jaar begonnen zijn, hebben we de laatste dagen vooral de weersverwachting in de gaten gehouden. Mooi weer werd er voorspeld, een zucht van verlichting.

De gemeente had het terrein aan de Sabelpootlaan begin van de week gemaaid en dinsdag dranghekken klaargezet. Woensdagmorgen is het Wijkplatform om 9 uur begonnen met een hondenpoep inspectie. Alle omwonenden hebben ervoor gezorgd dat hun auto’s weggezet waren. Om 11 uur zijn we begonnen met de opbouw. Het springkussen, gesponsord door Goor Installatietechniek uit Lunteren, werd klaargelegd, kraampjes en de tent werden opgebouwd, spelletjes uitgeladen, drinken klaargezet, enz. Om 12 uur stonden er al kinderen te trappelen van ongeduld, maar die moesten nog even wachten. Om 1 uur kwamen de MAS-stagiaires van De Meerwaarde. Zij kregen instructies en hebben de spelletjes klaargelegd. Ook hebben we toen de afsluitingen op de fietspaden geplaatst. Om half twee hebben we het springkussen vast opgeblazen, tot grote tevredenheid van veel wachtende kinderen.

Om twee uur gingen we van start. De kinderen konden een spelkaart ophalen en daarmee alle spellen langsgaan. Er werd geraced op skelters, het schminken was enorm populair, touwtje springen, basketballen, enz. Gezelligheid, drukte en veel gelach voerden de boventoon. Voor de kleine ongelukjes was er de EHBO. Deze laatste hadden het gelukkig niet erg druk. Was de spelkaart vol dan kon deze ingeleverd worden voor snoep naar keuze uit de enorme pot in de kraam. En dan was er nog een fotograaf van Barneveld Vandaag, Carly Hamoen, die de nodige vrolijke plaatjes heeft geschoten waarvan we er een aantal hebben bijgevoegd.

Er hebben dit jaar ongeveer 250 kinderen meegedaan aan de Buitenspeelmiddag; verleden jaar waren dit er 125; een verdubbeling dus. De meeste kinderen kwamen uit Zuid III en Veller I en II, maar ook uit andere delen van Barneveld kwamen vriendjes en vriendinnetjes meespelen.

Het wijkplatform wil volgend jaar ook in Veller II een speellocatie organiseren; uiteraard met inzet van bewoners uit dit gedeelte van onze snel groeiende wijk. Hebben u en uw kinderen ook zo genoten van de Buitenspeelmiddag en lijkt het u leuk om mee te organiseren, dan kunt u zich hiervoor nu al aanmelden door  het contactformulier op de website in te vullen of door te bellen /mailen met het secretariaat van het wijkplatform:

–          E: j.j.hoogenhout@hetnet.nl

–          T: 06-51111261

Slechts dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers en twee sponsors is het ons gelukt deze middag tot een succes te maken. Allen hiervoor namens de kinderen van onze wijk hartelijk dank en graag tot volgend jaar.